Close Menu
Old Style glas
Waarom AA Glas?
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
  • 500 m2 showroom, grootste glasshowroom van Nederland
  • Snelle levertijden
  • Vrijblijvend advies en offerte
  • Hoogste kwaliteit
  • Veilig en betrouwbaar al sinds 1953
  • Eigen vakkundige monteurs VCA gecertificeerd
  • AA Glas is ISO 9001 gecertificeerd
4/5 sterren, gebaseerd op
649 beoordelingen

Old Style glas

2 February 2015

Old Style™ glas is glas dat lijkt op het glas dat werd vervaardigd tot aan het begin van de vorige eeuw. Dit glas werd op dusdanige manier gefabriceerd dat het glasoppervlak er niet zo glad uitzag, zoals we dat nu kennen. Er zat enige welving in het glas. Monumentale panden zijn veelal nog voorzien van dit gewelfde glas en om bij breuk het raam dezelfde uitstraling te geven als de rest van de ramen in het gebouw, wordt er ter vervanging Old Style™ glas geplaatst. Op deze manier behoudt het authentieke pand zijn historische uitstraling en waarde.

dubbel-glas-monument-old-style-glas-grachtenpand

De soorten Old Style™ glas

Old Style™ glas is er in verschillende soorten, diktes en samenstellingen. Het is mogelijk om een monster aan te vragen voor de volgende types en diktes Old Style™ glas: gelaagd en classic gelaagd, 4 en 6 millimeter dikte. Old Style™ glas kan ook met HR-glas en veiligheidsglas worden geleverd. Zo zijn de voordelen van de moderne isolatietechniek gehuld in een authentiek jasje. Dit type glas wordt Old Style™ monumentaal isolatieglas genoemd en isoleert in verhouding tot het originele glas tot 450 procent beter. Naast Old Style™ monumentaal isolatieglas is er ook dun isolatieglas dat in dezelfde samenstelling kan worden toegepast en heeft dan ook dezelfde eigenschappen.

old-style-glas-renovatie-monumentaal-glas

De voordelen van Old Style™ glas

Het is in verschillende diktes, soorten en samenstellingen te verkrijgen. Old Style™ glas kan worden toegepast in alle soorten ramen en kozijnen. Old Style™ glas heeft een speciale coating die is ontwikkeld voor een goede isolatie. Old Style™ glas kan zonder veel breekwerk eveneens in antieke kozijnen worden toegepast. Old Style™ glas wordt op maat gemaakt en heeft een snelle levertijd. A&A Glashandel kan u het Old Style™ glas niet alleen leveren maar ook voor u door een gecertificeerde glaszetter laten plaatsen.