Close Menu
Zandstralen, printen en figuurglas
Waarom AA Glas?
  • 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
  • 500 m2 showroom, grootste glasshowroom van Nederland
  • Snelle levertijden
  • Vrijblijvend advies en offerte
  • Hoogste kwaliteit
  • Veilig en betrouwbaar al sinds 1953
  • Eigen vakkundige monteurs VCA gecertificeerd
  • AA Glas is ISO 9001 gecertificeerd
4/5 sterren, gebaseerd op
649 beoordelingen

Zandstralen, printen en figuurglas

18 November 2014

Om een luxe uitstraling te geven aan uw interieur zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om een afbeelding op glas te laten zandstralen, voor een meer artistieke uitstraling kiest u voor printen op glas en wilt u het simpeler en gaat het u gewoon om uw privacy dan kunt u kiezen voor figuurglas.

Zandstralen

Zandstralen op glas wordt ook wel gritstralen genoemd. Bij dit proces wordt met behulp van een compressor onder hoge druk gritkorrels tegen het te zandstralen voorwerp geblazen. De gezandstraalde delen van het glas krijgen hierdoor een matte uitstraling. Het is mogelijk om een afbeelding, logo, tekst of reliëf op glas te zandstralen. Het gezandstraalde glas kan worden geplaatst als glazen scheidingswand, in deuren en/of ramen.

Glas laten zandstralen Hollands Landschap

Printen op glas

Printen op glas is geschikt voor veel verschillende soorten glastoepassingen. Met deze techniek kan vrijwel alles op glas geprint worden. Een foto van een prachtige azuurblauwe zee, uw geliefde huisdier of de Eiffeltoren bij nacht: dat is aan u.  Het wordt vaak gebruikt voor keukenachterwanden, hardglazen binnendeuren, douchedeuren, glazen tussenwanden of bijvoorbeeld bureaubladen. Ook kunt u een glasplaat met print als een soort poster op uw muur laten bevestigen. Dit geeft een zeer luxe effect. Een print kan over het gehele glasoppervlakte in full color, zwart-wit of 1 kleur worden aangebracht, maar het is ook mogelijk om een deel van het glas hiervoor te reserveren en dus niet de gehele oppervlakte.

Printen op glas glazen keukenachterwand

Figuurglas

Om inkijk of lichtinval te verminderen kan men ook kiezen voor figuurglas. Bij figuurglas denkt men al gauw aan het oubollige bruine glas in de voordeur bij oma. Maar dat beeld is allang achterhaald. Figuurglas kent tegenwoordig tientallen decoratieve patronen en kleuren met een repeterend modern karakter. Het is zelfs toepasbaar in combinatie met zonwerend glas en isolatieglas. Figuurglas kan geplaatst worden in binnen- en buitendeuren en ramen. Sommige soorten figuurglas kunnen worden gehard, zodat het ook voor hardglazen wanden en deuren kan worden toegepast. Informeer bij A&A glashandel naar een overzicht van de verschillende decoratieve patronen die we leveren.

Figuurglas A&A Glashandel